Пирова победа за “Родопа”, би “Атлетик” с 3:0

Пирова победа за “Родопа”, би “Атлетик” с 3:0

“Родопа” записа домакинска победа срещу “Атлетик” (Куклен) с 3:0 в отложен мач от “Трета лига”- Югоизточна група. Голмайстори за тима на Данаил Бачков са Даниел Кутев (45+8), Теодор Стефанов (55`) и Борислав Семетски (57). За съжаление наставникът на “Родопа” бе принуден да извърши три принудителни смени, а треньорът на “Атлетик” Господин Господинов – две.

Проблемите с контузени футболисти започнаха още в 8-та минута, когато при сблъсък си разбиха главите Денис Кехайов и Мирослав Манев. Наложи се футболистът от Куклен да бъде откаран с линейка в Спешния медицински център на МБАЛ-Смолян, а Кехайов продължи играта с бинтована глава. В 36 – та минута обаче и той напусна терена, както и неговият съотборник Николай Георгиев. На техните места в игра влезнаха Христо Ковачев и Владимир Драмалиев, който бе на скамейката заради травма. В края на полувремето, отново се наложи линейка да влиза на стадиона, след като Валентин Овчаров от “Родопа” получи тежка контузия на коляното. Състоянието и на тримата контузени се изяснява. Господинов смени принудително и Борислав Гадженаков през втората част на мача.

“Не беше лесно. Хубавото е, че победихме, но лошото е, че трима основни футболисти са с контузии. Неприятна ситуация”, коментира след мача Данаил Бачков.

Срещата на Стадион “Септември”, в Смолян започна с едноминутно мълчание в памет на трагично загиналите близки на футболиста на “Гигант” (Съединение) Здравко Жилов. На 25 март при пожар в Германия той губи брат си, снаха си и двете им деца, които са съответно на 3 години и 6 месеца. Трагедията е голяма, а на семейството са необходими 18 000 евро, за да транспортират телата им до България.

От “Родопа” призоваха за подкрепа.

Всеки, който има възможност и желание да помогне може да го направи и с банков превод.

Alternative xt

Вирни се горе