Пет семейства празнуващи „златни“ сватби, ще бъдат почетени в село Момчиловци в Деня на християнското семейство

 Пет семейства празнуващи „златни“ сватби, ще бъдат почетени в село Момчиловци в Деня на християнското семейство

"Традиционно и тази година в Деня на християнското семейство, 21 ноември в село Момчиловци отново ще почетем двойките, които празнуват 50 години брак или „златна“ сватба. Това каза за Радио „Фокус“ кметът на селото Сийка Суркова. Двойките с половинвековно съвместно съжителство тази година са пет. „Заради наложените мерки и пандемията няма да се състои специалното тържество, което правихме през годините и което предизвикваше изключително топли емоции. Както през миналата година, така и сега ще минем по домовете на семействата, ще ги уважим и ще им връчим удостоверения за успешен 50-годишен брак и други подаръци от всички институции в Момчиловци. По този начин искаме да ги накараме да се почувстват празнично на един от най-големите християнски празници – Въведение Богородично или по-известен като Деня на християнското семейство и православната младеж“, поясни Суркова.

Тя допълни, че в този ден по традиция ще почетат и новородените бебенца в Момчиловци през тази година, които са шест. „Две от тях обаче живеят постоянно в Момчиловци и ние ще им обърнем особено внимание. Както обикновено от кметство Момчиловци те ще получат православна детска библия, която да ги въведе в първите стъпки на християнството. За бебенцата ще има и много други подаръци, осигурени от институциите в селото“, каза още Суркова.

Миналата година в Момчиловци бяха отбелязани 11 златни и 2 диамантени сватби. Заради ограниченията обаче кметството отмени традиционните тържества за празника, а двойките юбиляри получиха подаръците си вкъщи.

Вирни се горе