Пет пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на областта през изминалото денонощие

Пет пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на областта през изминалото денонощие

Пет пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на областта през изминалото денонощие. В два от инцидентите има пострадали граждани.

Около 11:30 часа на път Смолян-Девин лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 66-годишен мъж от село Момчиловци, на десен завой навлиза частично в пътната лента за насрещно движение и се сблъсква под ъгъл в правомерно насрещно движещия се лек автомобил "Тойота Авенсис" с водач – 63-годишен девинчанин. Вследствие на инцидента, леко ранени с повърхностни травми на гръдния кош, без опасност за живота, са водачът виновен за произшествието и пътничка от втория автомобил. На пострадалите е оказана медицинска помощ в областната болница, след което са освободени за домашно лечение.

По-късно през деня, към 18:30 часа, на същия път - Смолян-Девин е катастрофирал мотоциклетист. 47-годишен смолянчанин, управлявайки мотоциклет „Ямаха“ с несъобразена скорост спрямо пътния релеф, при ляв завой излиза от платното за движение и се блъска в предпазната мантинела. В резултат на удара, водачът е с фрактура на десен глезен и черепно мозъчна травма. Настанен е за лечение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, без опасност за живота.

Местопроизшествията са посетени от екипи на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Вирни се горе