Пералните - едни от най-търсените електроуреди с транспортни дефекти

Пералните - едни от най-търсените електроуреди с транспортни дефекти

Пералните машини революционизираха начина, по който се справяме с прането си, превръщайки се в незаменим помощник за съвременните домакинства. С удобството, което предлагат, не е изненада, че те са едни от най-търсените електроуреди с транспортни дефекти. Въпреки драскотините и вдлъбнатините по корпуса, този вид битова техника предлага високотехнологични функции, висококачествени части и дълъг експлоатационен живот.

Предразсъдъци, от които трябва да се отърсите

Много хора все още слагат знак на равенство между бялата техника с транспортни дефекти и уредите втора употреба, което е напълно погрешно. В първия случай имаме чисто нови перални и съдомиялни машини, хладилници, фурни и т.н. Във втория – уреди, които са работили, неизвестно колко години и при какви експлоатационни условия.

Уредите с дефект са в отлично техническо състояние. Повредите най-често възникват при транспорт и обхващат предимно корпуса, без да засягат по никакъв начин конструктивните детайли и функционалността на уреда. Точно затова дефектите често биват представяни като козметични. Всеки продукт се подлага на щателна проверка и се предлага с гаранция.

Цената е основна причина за нарастващата популярност на електроуредите с козметични недостатъци. Макар и не толкова евтини колкото са уредите втора употреба, те са по-изгодни за редовите купувачи, предвид високото им качество. Трябва да отбележим факта, че това са перални машини на водещи марки, произведени за западния пазар. Тоест, с по-здрави и надеждни компоненти.

Защо да заложите на пералня с транспортен дефект?

Пералните все по-често се вграждат в кухненската модулна система, което означава, че повечето несъвършенства по корпуса им ще бъдат скрити от погледа на дори най-наблюдателните. Поради тази причина си заслужава да инвестирате в леко одраскана машина, при което тя ще ви се отплати с дългосрочна и вярна служба.

Електроуредите с леки поражения, възникнали по време на транспорт, притежават няколко важни предимства. Едно от тях е интеграцията на най-новите технически достижения. Старата ви пералня не разполага със система, която измерва теглото на прането и на база получените резултати, дозира самостоятелно вода и перилен препарат.

Уредите, използващи тази иновация често са от по-високия ценови клас. Тоест, не се вписват в скромния ви бюджет. Вие можете да избирате измежду перални с транспортни дефекти от най-горния ценови сегмент за пари, които бихте платили за модел от доста по-нисък клас. В същото време ще използвате уред с прецизни настройки, многобройни режими на пране и дигитален дисплей, на който се визуализира най-важната информация за конкретния цикъл.

Иска ви се да се похвалите пред своите колеги и приятели с марката и модела на битовата си техника? Определено си струва да прегледате онлайн каталозите на фирмите вносители на уреди с транспортни дефекти. Там със сигурност ще откриете по-нов, усъвършенстван модел от машината, която ползват най-претенциозните членове на вашето обкръжение.

Поправими ли са щетите?

За радост на най-големите педанти и естети, обикновено дефектите по уредите са лесни за коригиране. Малко нова боя върху надрасканите участъци, изправяне на изкривена (хлътнала) ламарина – това са операции, с които купувачите често могат да се справят сами. Има случаи, когато проблем са липсващи не-функционални детайли, например, капак на електрическа печка.

В този случай ще се наложи да се закупи нов компонент за същия модел, като не е изключено да се направи поръчка от чужбина. Обикновено с малко средства можете да скриете добре всички козметични несъвършенства по вашите нови електроуреди или да ги позиционирате по начин, по който дефектите им ще бъдат по-малко забележими.

Вирни се горе