Пчелна ферма Митеви с национален приз "Пчелар №1 на България за 2022 г."

Пчелна ферма Митеви с национален приз  "Пчелар №1 на България за 2022 г."

Традиционното тържество и пресконференция за ежегодната официална номинация на в. „Пчеларство“, посветена на „Пчелар №1 на България за 2022 г“, ще се състои на 12 март (неделя) 2023 г от 12.00 часа в залата на хотел „Кипарис Алфа“, гр. Смолян.

Тази година номинираните пчелари са Надежда и Недко Митеви от Смолян, които развиват своето пчеларство на високо професионално ниво, насочено към потребителите и в съответствие с избрания свой слоган : Пчелна ферма Митеви – в синхрон с природата

Национален приз

Пчелар №1 на България за 2022 г

Инициативата на в. „Пчела и кошер” за избор на „Пчелар №1 на България” днес продължава в. „Пчеларство“ и Клуб на пчеларите №1.

Това става вече за 24-та поредна година. Пчеларите на годината са водещи в провеждането на пчеларската политика, те определят в много случаи и облика на българското пчеларство. Изборът им е резултат от целогодишно проучване и подчертаване на специфични изяви и постижения. Всяка година към списъка се добавя нещо ново и непознато за повечето от пчеларите в страната. Тази година основната дискусионна тема ще бъде: "Пчеларство в синхрон с природата“

Новият Пчелар №1 на България – Пчелна ферма Митеви от Смолян, има какво да покаже и разкаже на своите колеги и приятели от цялата страна.

За пръв път в 85-годишната история на сдружение „Родопска пчела” Смолян, ферма от Смолян е номинирана за престижната награда в пчеларския бранш.

Поканени са пчелари от страната, както и всички членове на сдружение „Родопска пчела” Специални гости на мероприятието ще бъдат:

  • Димчо Димов – главен редактор на вестник „Пчеларство“;

  • Д-р Ивелин Маринов – Председател на „Българската академия по пчеларство“;

  • Симеон Тодоров – Председател на „Клуба на пчеларите №1“.

Вирни се горе