Павлин Белчев: Интересът към Баните като балнеоложки курорт е целогодишен

Павлин Белчев:  Интересът към Баните като балнеоложки курорт е целогодишен

Интересът към #Баните като балнеоложки курорт е целогодишен, заяви кметът на общината Павлин Белчев, предаде БТА. В Баните в момента се влагат инвестиции за над 10 млн. лв., насочени главно към повишаване на качеството на туристическия продукт и привличане на нов профил туристи. С изграждането на аквапарк, 4 и 5-звезден хотел в общинския център се предвижда разгръщане на по-дълъг туристически сезон.

В началото на юли се планира откриването на летния туристически сезон в Баните, според информация от Общинската администрация. Повечето от хотелите в общината работят през летния период, а с целогодишна заетост са балнеосанаториумът и още един хотел, уточняват общинари. И през това лято Община Баните ще осигурява развлекателна програма за туристи и гости. Всеки уикенд на сцена в центъра ще звучат концерти с участието на фолклорни състави от училища и читалища, както и гостуващи рок и поп изпълнители.

Изграждането на аквапарка и помощната сграда към него напредва, уточняват от Общинската администрация. Аква комплексът се строи от холандски инвеститор, а бъдещият 5-звезден хотел – от български.

Вирни се горе