Пътуваща седянка в Родопите – от дума на дума, от песен на песен, от град на град с отворени сърца

Пътуваща седянка в Родопите – от дума на дума, от песен на песен, от град на град с отворени сърца

Това е името на проекта, който се изпълнява от Сдружение за психосоциална подкрепа и личностно развитие – гр. Смолян в партньорство с Клуб на жените “Родопчанка”. На 13 октомври седянката гостува в Туристическия информационен център в гр.Рудозем. Участваха членове на Регионална организация на съюза на слепите, Младежи за устойчиво развитие, както и от Родопски фонд за жените 'Попрелки". Събитието бе уважено от заместник кмета на общината г-н Евелин Бозов. От дума на дума се обсъдиха проблемите на местните – на младежите, на жените и на хората с увреждания. Отправиха се конкретни искания към местната управа.

От предишните седянки бяха изработени пана от плъстена вълна и се нижеха гривни и бижута от мъниста. На срещата те бяха дарени на присъстващите и на общинската управа. Накрая последваха почерпки и всички запяха родопски песни и се повеселиха с пожелания за следващи срещи.

На домакините бяха предоставени изготвените рекламни плакати, в които се посочва финансовата подкрепа на Българския фонд на жените, с чиято подкрепа се реализира проекта. Седянката продължава да пътува в различни населени места от област Смолян.

Вирни се горе