Пътна полиция с акция, насочена към уязвимите участници в движението

Пътна полиция с акция, насочена към уязвимите участници в движението

В дните от 18 до 23 декември се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Контролната дейност е насочена предимно към уязвимата група участници в движението – пешеходци, велосипедисти, водачи на ИЕПС.

От 11 до 17 декември по пътищата в региона екипите на сектор „Пътна полиция“ - Смолян са проверили 1559 водачи на моторни превозни средства.

През посочената седмица екипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян са установили 208 нарушения на Закона за движение по пътищата, като са съставили 147 фиша и 54 акта. За нарушение на правилата за движение са санкционирани 14 пешеходци.

През същия период е реализирана тематична акция по линия на Roadpol. Установени са девет шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При 3 от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 10 моторни превозни средства. В 5 от случаите причината е неправоспособност на водачите, в 5 – употребата на алкохол.

Регистрирани са 6 пътно-транспортни произшествия, при които 3 души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец декември на територията, обслужвана от ОДМВР-Смолян с камери за видеоконтрол са засечени 384 нарушения на скоростните режими. Издадените електронни фишове за този период са 557.

Вирни се горе