Първокласници в библиотеката по повод Международния ден на детската книга

Първокласници в библиотеката по повод Международния ден на детската книга

В навечерието на Международния ден на детската книга – 2 април учениците от 1Б клас на ОУ „Иван Вазов” с ръководители г-жа Данева и г-жа Димитрова за първи път организирано посетиха най-голямата библиотека в област Смолян.

Децата бяха посрещнати от гостоприемните домакини на Детски отдел, където подробно им бяха дадени напътствия как да се ориентират сред богатството от книжки, с които разполага библиотеката, как да намират нужната им литература и как отговорно да я ползват.

За да накара малчуганите да покажат своето новопридобито умение – четенето, библиотекар им възложи верижно да прочетат стихчета от известни български писатели. Децата се справиха повече от добре с поставената задача и с ентусиазъм се впуснаха в следващото предизвикателство – решаване на кръстословица, с което упражниха своя правопис. За да се похвалят колко много са научили през първата си година в училище, децата гордо се изправиха на крака и дружно изрецитираха Вазовото „Аз съм българче” и „Родна стряха” на Ран Босилек.

Гостуването за любознателните деца продължи в другите зали на Детски отдел – „Игротека” и Стаята за ранно детско развитие, където първолачетата намериха любими настолни игри и с интерес разлистиха показаните им 3D книжки и книжки с капачета.

Това първо библиотечно гостуване завърши с обещание от учениците за нови срещи, но вече като регистрирани читатели на библиотеката.

Вирни се горе