Първоаприлско дърво с родопски масали „порасна“ в Момчиловци

Първоаприлско дърво с родопски масали „порасна“ в Момчиловци

Днес на сцената пред НЧ „Светлина 1925“ в с. Момчиловци „порасна“ дърво с родопски масали. То е дело на екипа на читалището и е посветено на днешния 1-ви Април – Ден на шегата! „Направихме си дърво с масалите на Костадин Радичев – Киркин, за да отбележим празника и да внесем настроение в сивото ни ежедневие. Освен това тази година се навършват 100 години от рождението на големия момчиловски зевзек и искахме да почетем и тази вековна годишнина, а и да си спомним за Киркин и да се посмеем на неговите култови шеги. Идеята ни е всяка година да подменяме историите от различни автори от Момчиловци, каза секретарят на читалище „Светлина 1925“ Васка Мавродиева.

Костадин Радичев – Киркин е роден на 7.03.1922 г. в с. Момчиловци. През целият си 78-годишен живот, той е бил дърводелец. Хобитата му са били свързани с лова и хумора. Киркин, който бил разпознаван от всеки, като човек с голямо сърце, широка усмивка и хумористични приказки, остава и до днес в сърцата и спомените на млади и стари в селото и извън него. Напуска този свят на 02.05.2000 г.

„Мили съграждани, нека не забравяме хората оставили в нас скъпи спомени за родното място. Да отворим сърцата си, да напълним душите си с доброта, да направим дните си по-смирени. Нека не сваляме усмивките от лицата си, хумор да изпълва срещите ни“, призова екипът на НЧ „Светлина 1925“ в с. Момчиловци.

Честит първи април – ден, в който се шегуваме, разказваме забавни небивалици на своите приятели, семейство, учители, съседи и колеги!

Вирни се горе