Първи резултати - разликата между ГЕРБ и ИТН е около 1%. ДБ ”диша във врата” на БСП

 Първи резултати - разликата между ГЕРБ и ИТН е около 1%. ДБ ”диша във врата” на БСП

ГЕРБ – СДС с много малка преднина се нареждат като първа политическа сила. Това показват първите резултати от днешните парламентарни избори. Разликата е около 1 % засега. На втора позиция се нарежда ИТН, а трети са БСП. Някои екзитполове дават на „Демократична България“ също трета позиция, а други четвърта.

В следващият парламент влизат още ДПС и ”Изправи се! Мутри вън”. Прави впечатление, че “Демократична България” буквално във “диша във врата” на БСП. Под прага остават новите-стари Патриоти. Резултатите от вота обаче не са напълно официални и предстои да бъдат сертифицирани в следващите дни. Вотът в чужбина още не е сметнат към сегашните временни резултати. Предполага се, че заради голямата активност в чужбина, резултатът ще се промени.

По данни на „Маркет линкс“ – инфарктен фотофиниш за ГЕРБ и „Има такъв народ“, както и за БСП и „Демократична България“.

В изследването на „Алфа рисърч“ също се очертава, че битката за първото място ще е между ГЕРБ и „Има такъв народ“, а за третото – между БСП и „Демократична България“. Разликата между първите две партии е по-малко от процент, а вторият и третият са с изравнени позиции. Под чертата остават Патриотите, „Възраждане“, „Българско лято“, „Ляв съюз“.

Според “Галъп” дистанцията между БСП и “Демократична България” обаче е малко по-голяма.

Данните на социологическа агенция „Тренд“ не се различават драстично от тези на колегите си. Според “Тренд” избирателната активност днес е била с около 10% по-ниска спрямо тази на изборите на 4 април.

Припомняме, че през целия ден ГЕРБ и „Има такъв народ“ се надбягваха в прогнозните резултати. След 20 часа изненадата дойде от „Демократична България“, която драстично се доближава до БСП.

Вирни се горе