Първа копка на нов водоем направиха в Оряховец

Първа копка на нов водоем  направиха в Оряховец

Първа копка на нов водоем направиха в Оряховец. С него ще се решат проблемите с водата на родопското село.„30 години – толкова бяха нужни, за да се започне реализирането на водоема в Оряховец. Радваме се, че въпреки редицата трудности, които преодоляхме, за да стигнем до този момент, успяхме официално да открием началото на строителните дейности. Да си пожелаем изпълнението на обекта да бъде качествено и в срок, защото жителите на Оряховец го заслужаваме“, каза на церемонията кметът на община #Баните Павлин Белчев.

Реализирането на водоема става възможно след спечелен проект по Програмата за развитие на селските райони, по който е отпуснато финансиране от 600 000 лв. Изпълнител на строително-ремонтните дейности е „Енчевгруп“ ЕООД – Златоград.

500 кубика вода е капацитетът на водоема. С него се решава проблема на селото, което всяко лято е на режим на водата в сушави периоди. С водоема ще се подсигури и нормалното водоподаване в общинския център Баните, тъй като при засушаване част от количествата се пренасочваха към Оряховец, обясни Белчев. С водоема ще има възможност да се поемат и периоди на аварии по ВиК мрежата, ако има такива.

Вирни се горе