Памучно спално бельо – предимства и характеристики

Памучно спално бельо – предимства и характеристики

Памукът е една от най-старите технически култури. Отглеждан е в древен Египет и там се появяват първите памучни тъкани. Голямото разнообразие от разновидности на памучни тъкани, chintz и бял калико се използват главно за шиене на спално бельо. А chintz от своя страна се получава от суров калико чрез боядисване. Chintz и calico са тъкани от обикновена тъкан. Много лесни за боядисване, а памучното им спално бельо е приятно за окото и разполага с голямо разнообразие от цветове и шарки. Достъпното памучно спално бельо се продава на първо място по целия свят. Висококачествените памучни тъкани са изработени от дълъг щапелен памук. Колкото по-дълги са памучните влакна и колкото по-плътно са усукани, толкова по-здрава и гладка ще бъде тъканта.

Памучните тъкани не са толкова здрави, колкото лена или коприната, но са по-здрави от вълната. Памучните тъкани не се наелектризират, затоплят се добре, позволяват на водата и въздуха да преминат, меки и приятни са на допир и всички тези качества ги правят просто незаменими за производството на спално бельо.

Благодарение на универсалните си свойства, памучното спално бельо е подходящо както за възрастни, така и за деца, дори и бебета. Тяхното памучно бельо не причинява алергии, може да се пере в пералня при температура от 90 градуса. Използването на препарати за отстраняване на петна няма да повлияе на здравината на конците, при условие че се спазват правилата за употреба.

Цената на памучното спално бельо е достъпна за повечето хора. Този вид спално бельо служи дълго време на собственика си, издържа на много цикли на пране, без да губи външния си вид.

На пазара можете да отриете голямо разнообразие от този вид спално бельо, различни разцветки и сега модерните 3Д принтове.

Ако нямате време за пазар и не искате да се редите по опашки, може да посетите онлайн магазини предлагащи спално бельо и да изберете точния модел за вас!

Източник: https://e-broshura.com/

Вирни се горе