Пампорово впечатлява туристите със седмична активна програма

 Пампорово впечатлява туристите със седмична активна програма

Пампорово привлича летовници с нова седмична активна програма, в която могат да се включат всички посетители на най-слънчевия планински курорт в България.

Основен акцент това лято е горската терапия и климатолечението, като се предлагат ежедневни леки пешеходни разходки в района на курорта, на места с доказано висока отрицателна йонизация и специфични за района зони с силна фитонцидна наситеност.

Маршрутите са изключително приятни, с лека до средна трудност и продължават между час и час и половина (с изключение на екскурзиите). Те включват първи стъпки в Nordic Walking и пешеходен преход до избраната за деня дестинация.

Участието в програмата е безплатно за гостите на Хотел Перелик Пампорово, като петзвездният хотел предлага грандиозните до 40% отстъпка за Mountain Spa & Relax лятна почивка при онлайн резервации на www.pamporovo.me

Активната седмична програма започва всяка сутрин в 08:45 часа с 15-минутна гимнастика на терасата в SPA центърa на хотел Перелик за тонус и добър старт на деня.

След това в 10:00 часа програмата продължава:

В понеделник активността е тур “Евридика”, който включва едночасова разходка с водач по живописна горска пътека северозападно от хотела и първи стъпки в Nordic Walking.

Вторник е ден за тур “Студенец” – разходка с водач около час и половина по сенчеста горска пътека южно от хотела и първи стъпки в Nordic Walking.

Тур “Арфа” е предложението за сряда, като разходката е с продължителност около един час по красива пътека в гората северно от хотел Перелик и отново първи стъпки в Nordic Walking.

Четвъртък е ден за приключения в Адвенчър Парк Язовира с достъп до: въжена градина, детски тролей, планински колела за обиколка по маршрут Язовира, нинджа трасе, фитнес на открито, кът за игри, риболов, горска пътека за бягане, семейно вело трасе и релакс зона.

Петък е време за екскурзия до красивите Смолянски езера, Роженската обсерватория или Широка лъка и посещение на Музея на гайдите в Стойките.

Съботният ден е време за почивка на чист въздух с тур “Студенец” – разходка с водач около час и половина по сенчеста горска пътека южно от хотела и първи стъпки в Nordic Walking.

Неделя е възстановителен ден с тур “Арфа”, като разходката е с продължителност около един час по красива горска пътека северно от хотел Перелик, както и първи стъпки в Nordic Walking.

Няколко причини да се включиш в седмичната активна програма в Пампорово:

Високите нива на отрицателна йонизация, фитонциди, кристално чист въдух, тишина и спокойствие в региона спомагат за подобряване на физическото и психическото състояние.

Активността на открито сред природата е полезна за намаляване на стреса и тревожността, както и подобрява концентрацията и креативността.

Можеш да запечаташ всеки спомен със запомняща се снимка от любима локация. Удивителните места в курорта са идеални за снимки, които можеш да качваш в социалните мрежи и да отбележиш @pamporovo_mechichal, за да запазиш спомена за дълго!

Активната програма е разнообразна и предлага различни активности с леко до средно натоварване.

Наред с всички останали ползи, физическата активност в планината подобрява настроението и спомага за по-спокоен сън.

Вирни се горе