Пампорово ще отвори ски зоната окол 16 декември

Пампорово ще отвори ски зоната окол 16 декември

Около 20 сантиметра е натрупаната снежна покривка в Пампорово след снеговалежа през последните дни, според информация от Планинската спасителна служба.

Точна дата за откриване на ски сезона в планинския курорт засега не е определена, тъй като готовността на ски зоната зависи от метеорологичните условия, заяви пред БТА Мариян Беляков – изпълнителен директор на Пампорово АД.

От ръководството на дружеството планират да отворят ски зоната около 16 декември, ако дотогава има достатъчно естествен сняг или температурите паднат до нива, позволяващи работа на системите за изкуствено заснежаване.

30 ноември бе последният ден, в който можеше да се закупят лифт карти за Пампорово за целия зимен сезон на миналогодишните цени.

Промоционалните условия бяха както за сезонна карта, така и за новия вид лифт карта Select, която може да се купи с отворени дати за ползване.

Полудневната лифт карта и през следващия сезон ще бъде с 45 минути повече каране и ще е валидна от 11:45 часа до 16:30 часа.

Получаването на ски картата е възможно безконтактно през pick-up устройствата в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през онлайн магазина, или на касите, срещу предоставяне на електронен ваучер през мобилно устройство, или на хартиен носител.

При наличие на пластика от изминал сезон, картите могат да бъдат презаредени онлайн.

В началото на декември се очаква да бъдат оповестени новите цени на лифт картите, съобразени с поскъпването на електроенергията.

Картите могат да бъдат закупени или презаредени онлайн, само през официалната уеб страница на курорта www.pamporovo.me.

Планирай зимната си ваканция от сега!

Вирни се горе