Пампорово ще бъде домакин на Световната купа по сноуборд

Пампорово ще бъде домакин на Световната купа по сноуборд

Курорта Пампорово ще домакинства на Световната купа по сноуборд през следващия зимен сезон, обяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Голямата звезда на българския сноуборд Радо Янков се очаква да зарадва родната публика с майсторските си спускания по известната писта “Стената”.

От Пампорово отчитат успешен ски сезон с ръст на българските и на чуждестранните туристи.

Грижите за подготовката и поддръжката на системата за изкуствен сняг дадоха прекрасни резултати в критички моменти, когато липсваше естествен сняг и температурите бяха високи за зимните месеци.

Предварителното производство на изкуствен сняг и добрата поддръжка на ски зоната привлякоха все повече туристи, като се отчита увеличен брой организирани групи, релокирани от други зимни курорти в Пампорово. Родопският курорт вече се готви за предстоящия летен сезон, който се планира да стартира през юни.

Пампорово отново ще предложи на туристите много изненади и разнообразни пешеходни маршрути, велотурове и приключенски активности на кристално чист въздух сред природата.

Работи се усилено за изграждане на ново трасе във велопарка, както и за представянето на разнообразни програми по екопътеки за здравословна и приятна лятна ваканция.

Смяната на триседалковия лифт на Малина до Снежанка и трансформацията му в модерен шестседалков лифт вече тече, като се планира ремонтът да приключи в срок.

Така следващата зима Пампорово ще разполага с нова придобивка за многобройните си посетители.

Вирни се горе