Пампорово се подготвя за силен зимен сезон с ръст на чуждестранните туристи

Пампорово се подготвя за силен зимен сезон с ръст на чуждестранните туристи

Първият сняг за сезона в Пампорово натрупа около 5 см снежна покривка. Планинският курорт се подготвя за силен зимен сезон с ръст на чуждестранните туристи.

Големи ключови участъци от пистите в родопския курорт са подобрени, след като тяхната рехабилитация и рекултивация през последните няколко месеца е изключително успешна.

За писта №4 вече е осигурена инсталация за изкуствен сняг.

Голямата новина е, че през следващата пролет ще бъде подменен триседалковия лифт от Малина до кулата Снежанка, като новото съоръжение се очаква да бъде с шест седалки.

Заради сложната икономическа обстановка в страната, нарастващите разходи, инфлация и несигурност, Пампорово дава възможност на туристите за финансова предвидимост на своята почивка, като пусна в продажба до 20 ноември нов вид ски карта на миналогодишните цени.

Името на новата ски карта е Select и е с отворени дати за ползване през зимния сезон.

Предлага се за половин, 1, 2, 3, 4, 5, 6 и 7 последователни дни и може да бъде закупена предварително, но без фиксирани дати, запазвайки гъвкавостта на ползване, в избран от ползвателя период през зимния сезон.

Ползването на ски карта Select стартира при първото преминаване през който и да е турникет в ски зоната и през който и да е ден, считано от официалното откриване до официалното закриване на ски сезон 2022/2023 в Пампорово.

Цените от предходния сезон, които ще бъдат активирани за продажба до 20 ноември са дневна лифт карта на цена 45 лева за деца (от 7 до 11 години), 59 лева за младежи (от 12 до 17 години) и лица над 65 години, както и 75 лева за възрастни (от 18 до 64 години).

Получаването на ски картата е възможно безконтактно през pick-up устройствата в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през онлайн магазина, или на касите, срещу предоставяне на електронен ваучер през мобилно устройство, или на хартиен носител.

При наличие на пластика от изминал сезон, картите могат да бъдат презаредени онлайн.

Същите преференциални условия и период на продажби важат и за двата вида сезонни лифт карти – сезонна без ограничения и сезонна за делнични дни, които също могат да бъдат закупени онлайн до 20 ноември.

Полудневната лифт карта и през следващия сезон ще бъде с 45 минути повече каране и ще е валидна от 11:45 часа до 16:30 часа.

Картите могат да бъдат закупени или презаредени онлайн, само през официалната уеб страница на курорта www.pamporovo.me.

Вирни се горе