Пампорово събира най-добрите родни колоездачи за щуро състезание

Пампорово събира най-добрите родни колоездачи за щуро състезание

Едно от любимите колоездачни събития на мнозина ще се проведе на от 2 до 4 септември в Пампорово. Състезанието ще бъде четвърти кръг от Българските Ендуро Серии за 2022 година.

Едни от най-добрите родни колоездачи ще се състезават, като се очаква да има представители и от Гърция, Турция и Италия.

Зрелищната надпревара Елевейшън ще предложи на зрителите и участниците чуден микс от разнообразни родопски пътеки, прохладни гори, спиращи дъха гледки и много хубави емоции и настроение.

Основен домакин на събитието е прекрасния хотел Перелик 5*, от където специално за всички участници в състезанието и техните придружители, предлагат пакети на топ офери за настаняване.

Тази година събитието ще има един състезателен ден, който ще бъде неделя (4 септември), а за тези които са решат да останат за следващите два дни се планира организирано несъстезателно каране по някои от най-добрите пътеки в района.

Състезанието ще започне сутринта в неделя от връх Снежанка със спускане до плац Студенец, откъдето състезателите отново ще се качат към върха за старта на втория етап, който ще бъде с финал при Туристически център Пампорово.

Следва отново качване до Снежанка, от където ще започне и третият етап, който е най-дългият в състезанието и ще насочи състезателите в посока от Пампорово към Смолян.

Предстоят още две състезателни отсечки в горите над Смолян, след което състезателите трябва да пристигнат на сцената при Родопския драматичен театър, където ще се проведе официалната церемония по награждаване на победителите.

Междувременно Велопарк Пампорово и трасетата за планинско колоездене над Смолян и тази година се радват на засилен интерес от колоездачи от близо и далеч, а паркът и лифтовете в Пампорово ще работят без почивка и през септември!

Повече информация за всичко интересно, което предстои в курорта, актуални оферти и специални предложения, можете да откриете на www.pamporovo.me

Вирни се горе