Пампорово приема 150 бежанци

Пампорово приема 150 бежанци

Направена е организация за настаняване и изхранване и няма напрежение

Настаняват украинци в държавни бази в Пампорово. От вчера в базата на Агенция „Пътна инфраструктура“ в Пампорово има настанени 70 човека, бягащи от войната в Украйна. Още близо 80 украинци се очакват днес да бъдат приведени от буферния център в Елхово в курорта Пампорово , в базата на Министерски съвет „Орлица“, заяви пред журналисти областният управител на Смолян Емил Хумчев. Направена е организация те да бъдат настанени и нахранени.

От близо 300 настанени украинци в област Смолян от началото на военната криза, едва около 20 човека са напуснали областта. Останалите продължават да си живеят в областта, като получават необходимото съдействие от държавата и от общините.

Общините от областта са подали в Националния координационен щаб пълна информация за възможните места за настаняване в региона. „От община Неделино са изразили готовност за настаняване на около 60 души. Имаме готовност да поемем и по-малки групи по общините. За момента нямаме информация да се изпращат други групи за настаняване, но ситуацията се променя постоянно“, посочи Хумчев.

На този етап в Областна администрация в Смолян няма информация за оплаквания от страна на настанените.

Вирни се горе