Пампорово посреща последния кръг от Българския рали спринт шампионат

Пампорово посреща последния кръг от Българския рали спринт шампионат

Курортен комплекс Пампорово ще посрещне последния кръг от Българския рали спринт шампионат за сезон 2023. Благодарение на усилията на „Пампорово“ АД, Община Смолян и Община Чепеларе рали спринт "Пампорово", ще приюти едни от най-добрите екипажи в рали спринт дисциплината.

Третото издание на рали спринт "Пампорово" ще се проведе в дните 11 и 12 ноември, и ще предложи пет скоростни етапа с обща състезателна дължина от 43 километра.

Маршрута през тази година ще претърпи сериозни промени. Скоростен етап "Смолянски езера" има изцяло нова и непозната за състезателите секция. Другият скоростен етап "Пампорово" ще се кара в обратна посока от к.к. Пампорово към село Левочево. Най-голямата промяна обаче е прибавянето към маршрута на 1,85 километровия супер специален етап на име "Смолян", който ще се проведе по улиците на столицата на Родопите град Смолян, където ще се проведе и церемонията по награждаването.

Щабът на Рали спринт „Пампорово“ 2023 ще бъде в хотел „Орловец“ в к.к. Пампорово, а сервизният парк ще бъде разположен в непосредствена близост до него.

Повече информация за състезанието можете да намерите на rallypamporovo.bg и на Facebook страницата на надпреварата.

Вирни се горе