Пампорово посреща купа по биатлон „АРАГОРН“

Пампорово посреща купа по биатлон „АРАГОРН“

Състезанията по биатлон за купа "Арагорн" се проведоха в периода 16-18-02-2024 г. в к.к. Пампорово, местността "Язовира"(зад ресторант „Бохеми“, писта „Женската стена“), с организатори и домакини СК "Рожен Чепеларе - 2016" и Община Чепеларе.

Купата се провежда за първи път, благодарение спонсорството на фирма "АРАГОРН", чийто собственик г-н Златан Тодоров, родом от Чепеларе е дългогодишен спонсор на отбора по биатлон СК "Рожен Чепеларе - 2016" с Председател Екатерина Дафовска. За Община Чепеларе Тодоров сподели, че е тренирал ски-ориентиране в Чепеларе заедно с олимпийската ни шампионка Дафовска и това е причината да помага за развитието на този не лек спорт.

На 17.02.2024 г. от 10:00 часа се проведоха състезанията в дисциплина «спринт», а на 18.02 - «индивидуално». На площад «Олимпийски в гр. Чепеларе бе официалното награждаване на класиралите в спринта, а награждаването в индивидуалния биатлон бе веднага след състезанията на мястото на провеждане в к.к. Пампорово, местността "Язовира"(зад ресторант „Бохеми“, писта „Женската стена“).

Над 60 състезатели от всички възрастови групи ( момчета и момичета и момчета и момичета старша възраст) ще се състезават за купа „АРАГОРН“ в Пампорово, днес и утре. Отборите, които ще вземат участие са от всички краища на България.

Призьорите в спринта бяха наградени на площад „Олимпийски“ в град Чепеларе. Класиралите се състезатели са следните:

При момчета младша възраст отборът на „Аякс“ беше основният на подиума:

Константин Иванов

Александър Якимов

Вениамин Павлов

Класиралите се във възрастова група момчета са:

Иван Котирков от отбора „Банско 2019“

Виктор Милкин от „Стамболово“

Александър Вачев от „Аякс“

При момичетата младша възраст на подиума се качиха:

Никол Габеророва – „Банско 2019“

Цветелина Генковска - „Аякс“

Марая Вълева - „Аякс“

Класиралите се момичета са както следва:

Ивайла Георгиева от „Аякс“

Иванина Габерова от „Банско 2019“

Елия Странджалиева от отбора –домакин СК "Рожен Чепеларе - 2016"

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев благодари на спонсора фирма „Арагорн“ в лицето на Златан Тодоров за неговото благородството и за това, че помага в организацията на поредното състезание в община Чепеларе. „Благодаря най-вече на състезателите, които правят тези два дни незабравими за нас, надявам се да е така и за тях. Поздравявам треньорите и ръководителите на отборите за труда. Благодаря на родителите, които подкрепят децата си в този тежък спорт и така популярен в нашия град“ – заяви кметът на официалното награждаване.

„Надявам се, че утре ще продължим отново в същия дух, със същото добро настроение. Условията са добри, благодаря на организаторите СК "Рожен Чепеларе - 2016" в лицето на Венци Александров, който прави възможно всичко това да се случи. Естествено благодаря на Българската Федерация по биатлон и на техническия делегат, защото когато заедно работим за една кауза всичко се случва по-лесно. Пожелавам на състезателите успешен сезон“ – допълни още Боран Хаджиев.

Вторият ден от състезанията по биатлон за купа „АРАГОРН“ - дисциплина „индивидуално“, поведени днес в слънчево Пампорово при местността "Язовира" преминаха с отново с много настроение и състезателен дух. В днешният ден присъства и единствената за България златна медалистка от зимна олимпиада по биатлон Екатерина Дафовска. Припомняме, че тя е член на УС на БФБиатлон и председател на отбора-домакин СК „Рожен Чепеларе - 2016".

Призьорите бяха наградени веднага след състезанията на мястото на провеждане, след което се изви традиционно българско хоро, като нормален завършек на хубавия спортен ден, изпълнен с много слънце и позитиени емоции. Класиралите се състезатели са следните:

При момчета младша възраст отборът на „Аякс - Троян“ отново беше основният на подиума:

Александър Якимов

Вениамин Павлов

Николай Димитров

Победителите бяха наградени от Екатерина Дафовска.

Класиралите се във възрастова група момчета в индивидуалния биатлон от днес са същите, които във вчерашната дисциплина „спринт“ завладяха подиума:

Иван Котирков от отбора „Банско 2019“ -

Виктор Милкин от „Стамболово“

Александър Вачев от „Аякс - Троян“

Те бяха наградени от спортния директор на БФБиатлон Венцислав Илиев.

При момичетата младша възраст на подиума се застанаха:

Никол Габеророва – „Банско 2019“

Цветелина Генковска - „Аякс - Троян“

Габриела Георгиева - „Аякс - Троян“

Наградени бяха от треньорът на отбора „Банско 2019“ – Ирина Никулчина.

Класиралите се момичета са както следва:

Ивайла Георгиев от „Аякс“

Иванина Габерова от „Банско 2019“

Ива Трайкова от „Банско 2019“

Наградите връчи кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев – дългогодишен треньор на националния отбор по биатлон на РБългария. Той благодари на всички състезатели, треньори, съорганизатори, родители, присъсътващи и генералния спонсор за незабравимите състезателни дни. Пожела им здраве и много бъдещи успехи. Състезанията по биатлон за купа „АРАГОРН“ в Пампорово завършиха с традиционно родопско хоро и много слънчеви усмивки.

Вирни се горе