Пампорово открива ски сезона на 15 декември с промоционални цени

Пампорово открива ски сезона на 15 декември с промоционални цени

Курорта Пампорово открива ски сезона на 15 декември (петък), обяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

В деня на откриването на новия зимен сезон лифт картите ще бъдат на символична промоционална цена от само 5 лева за всички туристи.

От 16 декември в сила влиза редовната цена на дневната лифт карта от 90 лева.

Вземи ски карта SELECT на специална цена от 82 лева само до 14 декември, включително на pamporovo.me

Лифт картите Select дават възможност за финансова предвидимост и резервиране на зимна почивка на възможно най-ниска цена.

Картите са без фиксирани дати за стартиране на ползването им, а клиентите сами избират датата.

Активирането им става с първото преминаване, през който и да е турникет в ски зоната, в рамките на предстоящия зимен сезон и важат за последователни дни в зависимост от вида на картата.

За първи път е възможно да бъде закупена и ски карта Неделя сутрин Select, която важи за ползване в ден неделя от 08:45 до 12:45 часа, без предварително фиксирана неделя.

С нея напускащите в края на уикенда гости на Пампорово могат да използват пистите до последно, преди освобождаване на хотела.

Лифт карти Select могат да бъдат закупени или презаредени само през уеб магазина на курорта.

Получаването на ски картите за ски зона Пампорово, става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през уеб магазина и получен като електронен ваучер на имейл.

При наличие на карта за многократна употреба, презареждането става автоматично с въвеждане на WTP номера на пластиката.

На разположение на гостите в курорта са шест pick-up устройства, четири картомата за директна продажба и пет локации с по няколко каси за текуща продажба на карти.

Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена.

От този зимен сезон Пампорово планира да осъществява превоз на туристи между к.к. Пампорово и ски зона Мечи чал и град Чепеларе срещу символична цена.

Трансферите ще се осъществяват няколко пъти в деня, като се включват две нови спирки в самия град Чепеларе, с цел по-лесен достъп на туристите от хотелите в града до ски зона Мечи чал, Старата Автогара (ски център 1) и Малина (ски център 2) в к.к. Пампорово.

Нов модерен лифт от Малина до Снежанка

За радост на всички туристи, Пампорово АД ще стартира сезона с пускането в експлоатация на шестседалков лифт Малина – връх Снежанка с капацитет от 3000 човека на час.

Той е чисто ново съоръжение, което притежава най-модерната технология на задвижване (direct drive), значително намаление на шума, пътека за подреждане на пътниците с цел по-голяма запълняемост на седалките, което ще елиминира проблема с опашките дори и в най-натоварените дни от сезона.

Съоръжението ще позволи комфорт и бързина при качване на пътниците до връх Снежанка и е подходящо, както за начинаещите скиори, така и за опитните.

Туристите ще могат истински да се насладят на черните и червени северни писти в курорта, подсигурени с надеждна система за изкуствено заснежаване.

Пампорово продължава тенденцията да прави подобрения в ски зоната, за да гарантира постоянно снежно покритие през целия сезон.

В продължение на целта на Пампорово за безупречност на ски зоната дори и при неблагоприятни условия, дружеството идентифицира няколко ключови участъци, които бяха допълнително подсилени с оръдия и мощности за заснежаване.

При наличие на благоприятни условия за изкуствен сняг, Пампорово вече има готовност да подготви задоволителен брой ски писти само за 72 часа.

Възобновяване на южната ски зона

Като част от дългосрочната стратегия за свързване на връх Снежанка със Смолянски езера, за новия сезон Пампорово АД разширява ски зоната в южна посока, като възвръща една любима зона за забавления, която последните няколко години не функционираше.

Поставени са 12 нови оръдия по южните писти, които да осигурят постоянна снежна покривка.

Планира се да бъде изградена фън зона и място за фрийстайл.

Тази зона ще се обслужва от стационарен ски влек Академика, както и от възстановения 200-метров мини влек в широката част на южните писти.

Снежен детски парк

През предстоящия зимен сезон най-малките ще се радват на нов снежен парк за обучение на начинаещи деца на ски център Малина.

Новата зона ще се обслужва от аниматори по снежни спортове, които ще забавляват и обучават децата по групи, допълвайки работата на детската ски градина на Пампорово АД.

Децата ще ползват нова ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и забавни препятствия.

Нов сервиз за ски и сноуборд

С цел подобряване на услугите за своите гости, Пампорово АД придоби напълно автоматизирана машина, тип робот, за обработка на ски и сноуборд.

Машината притежава най-съвременната технология за обработка, шлайфане и обкантване.

Новият сервиз позволява ските и бордовете да бъдат заточвани и променяни индивидуално под различен ъгъл спрямо желанието на клиентите и съобразно предпочитанията им за каране.

Новата машина робот се намира в гардероба на Пампорово АД на ски център Малина.

Световна купа по сноуборд

През месец януари за първи път в 90-годишната си история Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS.

Състезанието ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената и ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят със специалното участие на Радослав Янков.

Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

За сезона хотел Перелик 5* е подготвил допълнителни удобства за най-малките – нов детски басейн с дълбочина до 80 см в спа център Body & Soul SPA Lounge и детски клуб с аниматори за малчугани от 3 до 10 години.

Избери твоята зимна ваканция в Пампорово в 5-звездния хотел Перелик с 25% отстъпка за онлайн резервации на www.pamporovo.me

Вирни се горе