Пампорово откри летния сезон

Пампорово откри летния сезон

Пампорово посрещна днес първите за летния сезон туристи, информира Татяна Маринова, маркетинг директор на „Пампорово“ АД, предаде БТА. Курортът откри сезона, пускайки в движение двата основни лифта – от „Студенец“ до вр. Снежанка и от „Студенец“ до Туристическия център.

Отворени са Велопаркът, приключенски парк „Язовира“, Туристическият център и петзвездният хотел „Перелик“. Наред с маршрутите за пешеходен и вело туризъм, Пампорово акцентира през летния период върху климатолечебни и възстановителни програми.

Предимно български туристи се очакват в курорта през лятото, според прогнози на "Пампорово" АД.

За маршрутите от летните програми са осигурени специализирани планински водачи, вело инструктори, екскурзоводи. Разработените през последните години пакети за релакс, СПА и възстановителни процедури ще бъдат допълнени с програми за белодробна профилактика, за антистрес и детокс, за възстановяване след травми, за борба със затлъстяването и диабета.

Горски преходи, дихателни упражнения, йога, стречинг, водна гимнастика, танци, забавни игри за деца са включени в летните програми в Пампорово.

От 4 до 7 юли курортът ще бъде домакин на научна конференция на тема “Съвременен поглед върху климатолечението в община Чепеларе” с участието на лектори от български и чуждестранни университети.

Вирни се горе