Пампорово е домакин на XV национален конгрес „20 години Заедно срещу диабета“

Пампорово е домакин на XV национален конгрес „20 години Заедно срещу диабета“

XV Национален интердисциплинарен конгрес под мотото „20 години Заедно срещу диабета“ ще се проведе на 7 юни в курорта Пампорово. Организатори на събитието са Пампорово и Българска диабетна асоциация.

Конференцията цели да разгледа и обсъди новости и тенденции в световната практика за лечението и профилактиката на захарния диабет.

Участие в пресконференцията ще вземат учени със световен авторитет като вицепрезидента на Световната диабетна федерация проф. А. Адел (Египет), проф. О. К. Чой – председател на Global Asthetic Plastic Surgery Group и президент на Асоциацията на пластичните хирурзи в Южна Корея, както и български светила в медицината, които усилено работят в битката със заболяването и неговите последствия - проф. Л. Трайков (неврология), акад. проф. К. Канев (токсикология), чл. кор. проф. Н. Петров (анестезиология и реанимация), проф. С. Кирилов (урология), проф. Б. Богов (нефрология), проф. О. Георгиев (пулмология), проф. П. Петров (акушерство и гинекология), проф. М. Малинова (акушерство и гинекология) и други. Преди събитието е предвидена пресконференция за медиите, която ще открие председателят на УС на Българска диабетна асоциация и академик на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) акад. проф. д-р Ивона Даскалова.

Вирни се горе