Падна първия сняг, пътната обстановка в Смолян и региона е нормална при зимни условия

Падна първия сняг, пътната обстановка в Смолян и региона е нормална при зимни условия

Падна първия сняг и в област Смолян. Пътната обстановка е нормална при зимни условия, пътищата в областта са обработени до асфалт. Няма проблеми и със снегопочистването. Около 5 – 9 см е снежната покривка, основно по високите части на планината.

Фиpмитe за почистване paзпoлaгaт c нeoбxoдимaтa тexниĸa и нyжнoтo ĸoличecтвo пяcъĸ и лyгa и инертни материали зa oбeзoпacявaнeтo нa пътнитe нacтилĸи, съобщиха от областната администрация.

Жълт код за сняг, поледици и сеилен вятър е в сила за цяла България днес. В отделни части заваля сняг още в понеделник, а през нощта валежите обхващат цялата страна.

Предупредителният код за опасно време е в сила за всичките 28 области.

Навсякъде в страната, без Варненска и Бургаска области, ще вали сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка. Вятърът ще бъде силен от север-североизток, с пориви до 22 м/с. Очакваната снежна покривка ще е до 10-15 сантиметра.

Във вторник над страната ще продължи да превалява в повечето места сняг. В следобедните часове от север валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Сутрешните температури ще са близки до максималните – между -1 и 4 градуса, а през деня понижението на температурите ще продължи, уточниха от НИМХ.

Вирни се горе