П О К А Н А за дебат

П О К А Н А  за дебат

Уважаеми г-н Мелемов,

В разгара на кампанията отправих към Вас покана за предизборен дебат за бъдещето на нашата община. Дебат за това как ще се развива Смолян занапред.

Всички искаме нашата община да върви напред. Но тази седмица гражданите трябва да изберат коя визия за Смолян съвпада с тяхната. На балотаж останаха само две: нашата, на екипа с който работя и Вашата, с която управлявате 12 години поред.

Сега е времето, когато смолянчани трябва да изберат дали искат да плащат на частна фирма за концесия на чистотата, или искат общинско предприятие да обезпечи това. Нашата визия ще спести милиони левове в общинския бюджет. Резултатите от Вашата се виждат с просто око по селата и улиците на града.

Сега е моментът гражданите да оценят възможностите за развитие на туризма в общината. Градът има неизползван потенциал, който е изключително важен за икономиката и просперитета на община Смолян. Ако резервите в развитието на туризма се развият, ще се създадат работни места, при това за млади хора, ще се задвижи икономиката, ще нарасне броят на посетителите на нашата община. Това може да промени из основи икономическия профил на региона, а заедно с него и демографския. Ние имаме план, който с удоволствие ще обсъдим с вас и гражданите.

През тази седмица гражданите на общината имат възможността да си представят Смолян като център на културно общуване. С активен и стойностен културен календар. С поредица от културни фестивали, с нови културни пространства, както в града, така и в региона, с алтернативни творчески събития. Ние можем да привлечем големите имена на световната култура в Смолян, стига да подготвим и подкрепим културни събития на световно ниво. Ние можем да го направим.

Има още десетки теми, по които гражданите чакат да чуят мнението ни. Вие трябва да им разкажете защо бездомните кучета продължават да се разхождат из центъра на града. Защото ние сме готови с разказа какво можем да направим за безопасността на гражданите. Можете да препоръчате на гражданите какво да правят с възрастните си родители, когато имат нужда от хоспис. А хоспис в Смолян няма.

Уважаеми г-н Мелемов,

Ние сме напълно готови за този разговор и смятаме, че като кандидати за кметове го дължим на избирателите. Предлагаме ви в четвъртък, 02.11.2023 г., от 16:00 часа, да проведем този дебат, като нашият щаб е готов веднага, в координация с Вас, да се заеме с организацията на ползотворен и равнопоставен дебат.

С уважение,

Стефан Сабрутев

Пресцентър: Движение Нашият град

Отговор на ПОКАНАТА за дебат

Уважаеми г-н Стефан Сабрутев

Смисълът на дебатите е да дадат повече информация на избирателите за идеите, плановете и визията на кандидатите. Нашият екип проведе изключително изчерпателна и позитивна кампания, представи точен отчет и ясна програма. Двамата с Вас сме достатъчно познати на обществото - и като политици, и като хора. Вие сте вече за трети път кандидат за кмет, били сте общински съветник, областен управител. През тези години на публична трибуна, в общински съвет, по форуми и медии сме дебатирали многократно по общински и регионални въпроси.

По време на настоящата кампания Вие избрахте да се концентрирате върху негативизма и внушенията, вместо върху идеите си за управление и реално обосновани решения за Смолян. Заляхте пространството с толкова много неистини, на които отговорихме с обективни факти.

Дебати се организират от национални медии с предварителен регламент и ясни правила. Дебати, организирани от предизборни щабове, смятам за неестествени и манипулативни. Още повече, лъжата, с която цяла кампания си служите би ви дала огромни възможности за говорене, а истината, на която държа и защитавам с факти, поставя рамки. В този смисъл такъв дебат, който Вие предлагате, не би бил ползотворен.

Ние с екипа ми ежедневно провеждаме дебати с избирателите, в чиито ръце и глас са съдбините на община Смолян. Така смятаме, че е редно. Вие също бихте могли да се концентрирате върху опитите си да убедите нашите съграждани, не мен, в своята правота.

С уважение: Николай Мелемов

Пресцентър ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

В отговор на отказа на поканата за дебат на г-н Мелемов

Уважаеми смолянчани,

Както знаете, през последния месец няколко пъти отправих покана за дебат към г-н Николай Мелемов, по време на който да сблъскаме своите визии за развитието на Смолян и да дадем на всички избиратели възможността да направят своя информиран избор.

Г-н Мелемов отхвърли всяка една от тези покани. За мен тези му действия показват три основни неща - арогантност спрямо вас, смолянчани, страх от един истински, конструктивен дебат и бягане от отговорността, която вече 12 години претендира да носи като кмет.

Политиката е поле на ценности и идеи. Ако един политик не е способен да защитава идеите, зад които застава, той не заслужава доверието на гласоподавателите. Вчера в поредния си писмен отказ от участие в дебат с мен г-н Мелемов ме обвини в правене на негативна кампания и разпространение на лъжи. Истината е, че всеки един проблем на община Смолян, който съм засегнал по време на тази кампания, е дошъл от срещите ми с вас, смолянчани, и е изведен от реалните, очеизвадни пропуски на това управление, които всички виждаме. Смолянчани виждат и живеят с тези проблеми всеки ден - препълнените кофи, мръсните улици, изпочупените тротоари, липсата на постоянен достъп до чиста вода в една част от селата, непроходимите улици между различни села на територията на общината. Това, че г-н Мелемов нарича тези проблеми лъжи за мен може да значи само две неща - или не осъзнава и разбира проблемите на своята собствена община, или си позволява да нарича смолянчани лъжци, за да прикрие собствените си грешки. И в двата случая г-н Мелемов не е пригоден да бъде кмет на община Смолян.

В своя отказ за дебат той ме призова да се съсредоточа върху комуникацията с вас, смолянчани, а не с него. Признавам, тук той е прав. Оказва се, че г-н Мелемов няма никакво желание за открит и честен разговор за бъдещето на Смолян, нито с мен, нито с вас, скъпи съграждани.

Затова се обръщам към вас. Тази неделя избираме как ще изглежда Смолян още цели 4 години. Избираме между откритата и честна комуникация и играта на криеница с избирателите. Избираме между всички тези проблеми, които г-н Мелемов нарича лъжи, и тяхното последователно и ефективно решение. Избираме между безвремието и бъдещето. Нека изберем бъдещето!

С уважение,

Стефан Сабрутев

Вирни се горе