ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Смилян отбеляза 100 години от създаването си

 ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Смилян отбеляза 100 години от създаването си

ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Смилян отбеляза 100 години от създаването си С тържествен концерт , много настроение, признание, награди и прекрасни пожелания, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в с.Смилян отбеляза 100 години от създаването си. Събитието е празник за селото и се проведе под патронажа на кмета Николай Мелемов в деня на светите братя Кирил и Методий.

„За мен е чест и привилегия да поднеса моите поздрави по случай 100 –годишнината от създаването на училището. Желая Ви здраве и успех, да прославяте училището, село Смилян и Община Смолян”, каза в приветствието си по повод празника кметът Николай Мелемов.

Секретарят Момчил Николов прочете решение на Общинския съвет, с което по предложение на Мелемов, ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” се награждава с парична награда от 1000 лв. по повод юбилея.

Директорката Лиляна Балийска поздрави всички гости, които присъстват на тържеството. Тя посочи, че училището се е превърнало в значима образователна институция и припомни историята му през годините, както и хората допринесли за неговото развитие. Балийска благодари на ръководството на община Смолян, защото коренно е променен облика на училището. Направените инвестиции в инфраструктурата се отразяват изключително положително и на образователния процес.

Депутатът д-р Красимир Събев поздрави с юбилея учителите и учениците. Той призова да се пази българщината и каза, че няма по-добра инвестиция от обучението на нашите деца.

Началникът на РУО –Смолян Мария Семерджиева връчи на директорката Лиляна Балийска почетен знак „Стою Шишков” за принос и заслуги в образованието в регион Смолян. „През тези 100 години училището е доказало своето почетно място в образователната структура в нашата област. За мен е чест да връча първия почетен знак на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”, който учреди РУО ”, обяви Семерджиева.

Поздрави отправиха кметът на Смилян Чавдар Червенков и най-дългогодишната директорка Искра Узунова.

На сцената се изявиха талантите от училището. На тържеството присъстваха много гости.

Вирни се горе