ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ с редица благотворителни инициативи

ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ с редица благотворителни инициативи

Коледа е тук, а с нея и надеждите за по-добър свят, повече усмивки, сбъднати мечти, мъдрост и смирение, които да направят живота ни прекрасен!

Отново сме в навечерието на най-светлите празници. Време за милосърдие, състрадание, съпричастност и смирение. Време, което събужда най-доброто у всички нас!

В навечерието на Коледа ученици и учители от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Смолян организираха редица дейности, повечето от които с благотворителна насоченост.

С желание, усмивки и широко отворени детски сърца ученици от четвърти клас, заедно със своите учители г-жа Мандова и г-жа Русева посетиха и поздравиха децата от подготвителните групи в ДГ „Родопчанче“ и ДГ „Славейче“. Подариха ръчно изработени картички и сурвачки. Взаимно си пожелаха една по-здрава, мирна и добра година.

Ученици от различни класове в начален и прогимназиален етап при ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ подеха инициативи и активно се включиха, съвместно с ресурсните групи, в благотворителна акция на РЦППО– Смолян в подкрепа на Александър Сираков и в инициатива на ППМГ“Васил Левски“. „В благотворителната акция „Здравей, Слави“, организирана от III б клас, се включиха много приятели и съмишленици – учениците от IV а клас и класната им ръководителка Любка Мандова, работещите в аптека „Феникс“, поликлиниката и ЦСМП в МБАЛ „Братан Шукеров“, Регионално горско стопанство, нашите сърцати майки, много роднини, съседи и познати. С голяма радост съобщаваме, че събраната сума от 1708 лв. е внесена по дарителската сметка в UniCreditBulbank. С гордост споделяме, че приятелите ни даряваха без да очакват нещо. За нас това е добротворството. Нека урокът, който получиха нашите деца, да накара и други да отворят сърцата си, казаха от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Освен това, както всяка година в училището се проведе и благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“. Тя бе финализирана на 20.12.2021 г. при спазване на епидемиологичите мерки. Учениците от I до VII клас и техните родители събраха и предадоха 200 кг. капачки или двойно повече в сравнение с миналата година, когато бяха предадени 100 кг. От Второ училище изказват благодарност на децата и техните родители за съпричастността в навечерието на Коледа, тези средства отиват за закупуване на втора неонатална линейка.

Децата помагаха, даряваха, твориха, мечтаха и активно участваха и в литературен конкурс: „На какво мирише Коледа“ ? Отличените съчинения са наградени с детски книги разкриващи един нов и вълнуващ свят.

Колективът на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Смолян се гордее със своите възпитаници и пожелава на тях, на техните семейства и на всички родопчани Светли Рождественски празници!

Весела Коледа!

Бяла зима – вик на тишината, светът проблясва в огнена позлата, пурпурни гирлянди галят мрака, скърца от подаръци шейната… В детските очи пламтят искрици, цялата Вселена ни обича! Смях вали в нощта на красотата, сбъднати желания ни чакат, в този звън на коледни камбани, чудесата раждат радостта ни!

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

Вирни се горе