Отоплителната система за залата на НЧ "Кирил Маджаров" е готова

Отоплителната система за залата на НЧ "Кирил Маджаров" е готова

Готова е отоплителната система за големия салон на читалище „Кирил Маджаров“ в Устово. Снощи беше първото организирано събитие в залата, по време на което системата беше изпробвана. Ето какво написа в социалната мрежа Мария Гиневска – дъщеря на покойния председател на читалище „Кирил Маджаров“ Христо Гиневски, която беше един от основните инициатори за ремонт на отоплителната инсталация.

„Най-после се случи! Снощи присъствах на събитие в устовското читалище, в големия салон, който беше затоплен! Това беше първото изпитание на една част от цялата отоплителна система, която проработи! В мразовит есенен ден беше уютно и топло в огромната зала. Останалата част от отоплителната система, включително библиотеката, репетиционната зала, съблекалните и изложбената зала, се очаква да бъде напълно завършена до края на този месец!“.

Мария Гиневска изказва благодарностите си на всички приятели, роднини, колеги, читалищни работници, благотворителни организации, фирми, майстори и доставчици, които дариха труд и средства за този проект в чест на Христо Гиневски, дългогодишен председател на читалище „Кирил Маджаров“.

Припомняме, че след смъртта на доц. Христо Гиневски, неговата дъщеря Мария инициира кампания за набиране на средства за парно отопление на читалище „Кирил Маджаров“. Тя бе подкрепена от приятели, роднини и колеги от България, Македония, Англия, САЩ и Канада, от няколко фондации, а също и от много родопчани.

снимки: Мария Гиневска

Вирни се горе