Отново горещо време в четвъртък

Отново горещо време в четвъртък

Ще преобладава слънчево време днес. Ще има условия за следобедни превалявания и гръмотевици на места в източната половина от страната и в планинските райони. Максималните температури ще са между 28° и 33°.

Слънчево време ще преобладава и по Черноморието, но след обяд и вечерта на места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури ще са в широки граници - от 21° на север до 30° на юг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде и в планините, но в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

В близките дни времето ще остане слънчево и по-топло от обичайното за края на май, но ще има и райони със следобедни превалявания и гръмотевици. Повишена вероятност за по-интензивни валежи и гръмотевични бури има в неделя, в западната половина от страната, където се очаква и съществено захлаждане. В източните райони ще духа силен южен вятър и очакванията са за температури до около 35°.

Вирни се горе