Отлагат въвеждането на синя зона в Смолян

Отлагат въвеждането на синя зона в Смолян

С повече от два месеца се отлага пускането на синя зона в Смолян и вместо през септември, платеното паркиране се очаква да функционира от ноември.

Това става ясно от изказване на кметът Николай Мелемов пред Дарик.

„Може би ноември месец. В момента се водят разговори с мобилните оператори и се уточняват други технически въпроси. Най-реалистичният срок за стартиране на синята зона е ноември“, поясни градоначалникът.

Първоначално се планираше платеното паркиране в Смолян да влезе в сила от началото на май, но след това беше обявено, че синята зона ще стартира през септември.

Платената зона за паркиране се очаква да включва около 400 паркоместа и да обхване основно Административния център в града – Общината, Областна администрация, както и улиците „Архитект Петър Петров” и „Дичо Петров”, паркингът пред търговски център Евридика, паркингът зад Родопски драматичен театър, локалното платно на булевард „България” и паркоместа пред хотел Смолян.

Също така около пешеходната зона на Стария център – паркингът под 1-во СУ, улица „Здравец”, улица „Капитан Петко Войвода”, улица „Карлък” и паркингът пред сградата на Първа инвестиционна банка.

Работното време на синята зона се планува да бъде в часовия диапазон от 08:30 до 17:30 часа от понеделник до петък. Паркирането ще бъде безплатно в часовете извън този диапазон, както и в събота и неделя.

Вирни се горе