Открийте красотата и разнообразието на най-големия континент

Открийте красотата и разнообразието на най-големия континент

Азия не бива да се сравнява само с парче суши. Тя е възможност за екзотични пътувания. Това е най-големият и най-гъсто населен континент в света, обхващащ Северното и Източното полукълбо. Да, сигурно обичате авокадо, водорасли и свежата сьомга, обвита в специалния ориз „Шари“, който ври точно 8 минути и за който може да измислите нови пътувания до Азия. Но по-интересно е, че в началото на своето създаване сушито е било толкова скъпо, че с него са се плащали данъци през VII-VIII век. А с днешна дата японците са убедени, че са необходими повече от 10 години опит на сушист, за да стане отличник в приготвянето му.

Странните разбирания на азиатците

Характерните поздрави за западните общества, показващи уважение, признателност или просто благодарност за източните не са такива. Ето някои примери:

  1. Ако оставите бакшиш в японски ресторант, ще покажете лош вкус и можете да обидите персонала.

  2. Ръкостискане в Индонезия никога не бива да става с лява ръка, това е признак на неуважение.

  3. В Китай целувките при поздрав са обидни и трябва да се избягват.

Така че, ако ви предстоят пътувания до там, имайте предвид привичките им. Автомобилните гиганти Lexus, Toyota, Mazda, Subaru, Kia, Buck, Honda, Hyundai са винаги в началните позиции на всички класации по надеждност и качество на изработка. В Азия се раждат и гений като Конфуций, който е един от най-великите философи на всички времена. Континент на качеството и пътуванията.

48 държави и някои от най-атрактивните места на планетата ни за пътувания са в Азия. Екзотични острови, древна история с различни цивилизации и разнообразна култура, океан, рифове, чаени плантации, местни, които се грижат за туристите по време на пътуванията им.

пътувания до Азия

Азиатската кухня – какво не знаете за нея?

Азия е център на минало и настояще, може да се сблъскате с красивите пейзажи на днешния ден и величествената архитектура от стари времена. Всеки посетител може да направи неочаквано откритие.

Редовно то идва от азиатската кухня, от лютите подправките, от соевите продукти, които използват, от юфката. Подходът на азиатците към храната е философски. Използват ярки цветове и силни вкусове, които остават в съзнанието и впечатляват сетивата. Повечето туристи споделят, че организират пътувания до тук само заради храната.

Автентични са и пръчиците, с които се хранят в Азия, но не забравяйте, че никога не бива да поставяте клечките вертикално в храната, докато сте в приятелска среда. Така се поднася храна на мъртвите. Нека това не ви накара да се замислите върху пътувания до тази част на света – ще сбъркате.

Кои места да посетим задължително?

Някои от любимите туристически дестинации според експертите от туроператора Boiana-mg.bg в Азия са Тайланд, Шри Ланка, Малдиви, Сингапур, Япония, Китай, Виетнам. Полетите до там са с висок или икономичен клас самолети, а за най-добрите оферти за вашата почивка можете да се ориентирате от по-рано, това ще е ключът към по-изгодните ви пътувания.

Азия ще ви предизвика. Ще ви даде безценен опит. Това е континентът с най-много милиардери в света, но и голяма част от азиатците живеят в бедност, с по-малко от долар на ден. Това не им пречи да живеят щастливо и да разказват с любов за местата, които обитават. Пътувания до Азия могат единствено да променят мирогледа ви и да ви накарат да се влюбите в друг свят.

Вирни се горе