Откриха с пита и мед площад в Настан

Откриха с пита и мед площад в Настан

Кметът на Община #Девин Здравко Иванов и председателя на Общински съвет - Девин, Наташа Василева откриха изцяло реновираният площад в Настан.

Центърът на квартала доби напълно нов вид, като инвестицията е за близо 500 хил. лв. Детската площадка е ремонтирана, има нова настилка в пространството, кътове за отдих, чешма и паркинг зони.

Преди прерязването на лентата, кмета Иванов припомни откъде е тръгнала идеята, а именно от общинските съветници

Наташа Василева, Андрей Кехайов, Божидар Корчев и обществиничката Елена Сакалийска. Иванов подчерта й че общинската администрация има намерение да продължи с обновяването на Настан, като са залегнали редица дейности, между които и цялостно асфалтиране на ул. "Лиляна Димитрова".

Присъстващите бяха поздравени от председателят на Общинския съвет Наташа Василева с емоционално слово, в което изрази искрените си благодарности и към градоначалника Здравко Иванов.

"Обръщам се към Вас затова, че чухте хората от Настан. За това, за което мечтаеха години наред. Не обещахте, но поехте ангажимент и то се случи. Приемете моята лична благодарност като човек от тук и на колегите съветници, които с трепет и вълнение следихме, какво ще се случи ще се случили и какво следва да се случи. Благодаря Ви, че можем да разчитаме на човек като Вас, защото една от най-великите тайни на живота, е че единствено, което си заслужава да бъде направено, е това, което правим за другите", заяви още в своето слово Василева.

Предсетаделят на Общински съвет се обърна и към жителите на квартала.

"Бъдете все така задружни и всеотдайни. Когато всички заедно обеденим усилия можем да допринесем много и да чуваме по-често израза "Като настанци единни няма".

Събитието съвпада тази година и с отбелязване на празника на квартала като жителите бяха поздравени и от кмета на Община Девин, Здравко Иванов.

"За мен е истинско удоволствие днес да бъдем заедно и да отбележим празника Ви на напълно реновираният площад, който дава модерна и съвременна визия на Настан. Аз, като кмет на Община Девин и целият ми екип положихме неимоверни усилия през последните години да бъдем до Вас в различните предизвикателства, пред които бяхте изправени, като същевременно започнахме и реални действия по промяна на облика на Настан и разрешаването на наболели проблеми за жителите на квартала. Бъдете убедени, че ще продължим да работим за развитието на квартала.

Нека си пожелаем здраве, късмет и благоденствие! Нека и за напред да бъдем един до друг, да си помагаме и работим за добруването и подема на Настан!", бе част от словото на градоначалника.

В знак на признателност, Иванов подари подаръци на архитект Николов, по чийто проект се реновира площада и на Атанас Христов - собственик на фирмата изпълнител.

Между официалните гости бяха зам. - кметовете на Община Девин Дияна Чаушева и инж. Николай Юруков, Елка Станчева - секретар на Община Девин, общински съветници, представители на политически партии и др.

Официално празникът бе открит с изпълнение гайдарски състав Девин, с ръководител Емил Чолаков.

Днес се отбелязва и 25-годишнината от създаването на Мъжката фолклорна група Мъжки времена, към местното читалище. Поздравителен адрес до председателя на НЧ "Възраждане 1949" - Настан, Дарина Аврамова бе изпратен и от областният управител на Смолян Захари Сираков.

Вирни се горе