Откриха обновеният туристически информационен център в Смолян

 Откриха обновеният туристически информационен център в Смолян

Днес бе открит обновеният Туристически информационен център /ТИЦ/ в Смолян. На откриването присъстваха зам.-кметът Марин Захариев и китайска делегация от град Нинбо, която е на посещение в община Смолян.

Благодарение на новата визия и светещата указателна табела, туристите могат бързо и лесно да се ориентират за местонахождението на центъра – в сградата на бившия Младежки дом. Освен външно, помещението е обновено и отвътре, като новото обзавеждане осигурява една по-добра среда за работа на служителите и по-приятна обстановка за посетителите.

Младши експертът в ТИЦ Рубин Хаджиев посочи, че въпросите и запитванията са разнообрази. Има туристи, които се интересуват от културен туризъм и искат да посетят музея и художествената галерия, които са в близост до нас, както и планетариума. Има и други, които са отдадени на природата и търсят атрактивни пътеки и пещери.

Хаджиев допълни, че имат и много обаждания по телефона, както и посещения на сайта https://visitsmolyan.bg/, който дава информация за туристическите обекти и маршрути в района на община Смолян.

Работното време на ТИЦ остава, както досега: от понеделник до неделя от 8:30 ч. до 17:00 ч. с телефон за контакт : +35930162530.

В ТИЦ-Смолян туристите могат да намерят информация за:

-Природни забележителност и културни обекти в региона, туристически атракции и събития;

-Места за настаняване в града и региона; ресторанти, механи и увеселителни заведения в града и региона; медицински центрове, поликлиники, частни кабинети, козметични и рехабилитационни центрове и др.;

-Търговски центрове, специализирани магазини за сувенири и подаръци;

-Транспортни линии за и от Смолян, в рамките на региона;

-Спортни съоръжения – стадиони, басейни, фитнес зали, тенис кортове, сауни и др.;

-Въжени линии, ски гардероби, ски училища (цени на услугите);

Центърът разполага с разнообразие от каталози, рекламни брошури и други рекламни материали.

Altert

Вирни се горе