Откриха мъртъв изчезналия рибар край Кричим

 Откриха мъртъв изчезналия рибар край Кричим

Откриха трупа на рибаря, който беше отнесен от приливна вълна в река Въча край Кричим. Тя беше предизвикана, когато е изпуснат ВЕЦ-а и е придошло огромно количество вода.

60-годишният риболовец от Пазарджик навлязъл във водата за риба, но не успял да реагира и бил отнесен от вълната. От полицията в Пловдив потвърдиха по-рано този следобед, че се води разследване и че мъжът се издирва. В този час акцията по издирването продължава. В нея участваха местни жители, полицаи и мотористи, предаде Glas.bg.

Вец-ът е собственост на НЕК и е държавна собственост. На този етап от дружеството никой не коментира инцидента.

“Рибари подават сигнал на 112. Вецът спира водата и колегите рибари започват да го търсят. Търсенето е трудно, тъй като бреговете на Въча са обрасли с храсти и дървета, и трябва да се гази. Колегите са екипирани за газене, няма проблем. В 12 часа обаче ПАК ПУСКАТ МОЩНАТА ВОДА, ЗА ДА ПРАВЯТ ТОК! Това ми го разказват колеги от издирването. Междувременно идва полиция, пожарна, ГЗ, обаче при тая водна стихия няма как търсенето да продължи. В 16.30 ч ме уведомиха, че вецът още не е спрял водата! Сега идват едни момчета с кросови мотори от Кричим, за да обиколят и от другия бряг. Пристигнали са и близките на риболовеца от Пазарджик. Дано човечецът е оцелял по някакъв начин…”, разказва очевидец в социалните мрежи.

“Други риболовци, били на реката по същото време, пишат по страниците ни във ФБ, че залповото изпускане е било толкова мощно, че едва са успели да излязат. На реката НЯМА СИСТЕМА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ, че предстои пускане на веца – сирени или нещо подобно. Ами извинявайте, ама освен риболовци, на Въча има и плажуващи! Другия път ще бъде отнесено някое дете! Колко му е да монтират поне пет сирени в Кричим, Куртово Конаре, Йоаким Груево и Кадиево? Колегите риболовци от години реват и пишат жалби. Ама чакаме някой да умре… Нямам думи направо”, пишат още в социалните мрежи.

Вирни се горе