Отборът на СУ „Отец Паисий“ е победител на общински етап на Националната ученическа викторина по безопасност на движението

Отборът на СУ „Отец Паисий“ е победител на общински етап на Националната ученическа викторина по безопасност на движението

Отборът на СУ „Отец Паисий“ – Смолян е победител на общински етап на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“. Надпреварата се състоя на 11 април, по указания на МОН, МВР, Национален дворец на децата и ГД „Национална полиция“-сектор „Пътна полиция“, СБА и БЧК.

В организацията и провеждането на общинския етап се включиха и представители на СБА-Смолян, Превантивно информационен център по наркотични вещества, Сектор КАТ–„Пътна Полиция“ при ОДМВР, РУО - Смолян.

Отбори от три училища от Община Смолян участваха във викторината – ОУ „Иван Вазов“ – Смолян, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Смилян и СУ „Отец Паисий“ – Смолян. Състезанието премина през три кръга - решаване на тест/листовка; практическо задание /тест за установяване на повреда/неизправност на велосипед/; подреждане на пъзел.

Целта на викторината е да се изградят умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя.

Учениците получиха плакети за първо, второ и трето място и грамоти за участие.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе