Отборът на "Горубсо" спечели Купата на "Кока кола"

Отборът на "Горубсо" спечели Купата на "Кока кола"

Отборът на “Горубсо” – Рудозем спечели в детския футболен турнир в Смолян за купа “Кока-Кола”. Футболистите от Рудозем победиха тима на Смилян във финалната среща с 2:1 и вдигнаха трофея на райковския стадион “Септември”. На трето място се наредиха ФК “Родопа”, следвани от отборите на Мадан, Девин, “Виденица"(Змеица), команда Райково и доспатския “Граничар”. След определяне на носителя на купата специална комисия определи и победителите в индивидуалните категории. За най-добър вратар бе избрана Гергана Кехайова от Смилян, като най-добър защитник бе отличен Петър Боляров от Девин. Наградата за най-добър полузащитник получи Селви Кралев от Мадан. За най-добър нападател бе определен Енес Моллахмед от Рудозем,съобщиха от пресцентъра на общината. Голмайстор на турнира стана Станимир Топалов от “Родопа”. За футболист № 1 на турнира бе определен Елмир Мустански от “Горубсо”. Веселин Евтимов от “Виденица” получи наградата за най-техничен футболист. Лъчезар Чавдаров от “Родопа” бе отличен за най-полезен състезател, а за най-добър треньор приза получи наставникът на "Горубсо” Хайри Шерифов.

Кметът на община Смолян Дора Янкова получи наградата за изключителен принос по организацията на турнира. Наградата бе получена от зам.-кмета на общината Костадин Василев. Наградите бяха връчени от генералния секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев, шефа на областния футболен съвет в Смолян Георги Чешмеджиев, Валентин Кюлхански от “Родопа 1927” и други футболни хора и общественици.

Футболният турнир за деца до 14 години се реализира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Министерство на физическото възпитание и спорта, Българския футболен съюз, Професионалната футболна лига и с подкрепата на “Кока -Кола”. Председател на Националната програма “Децата и футболът” е министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Всеки участник ще получи пълна футболна екипировка, а всеки отбор – професионални футболни топки.

Вирни се горе