Отборът на ППМГ „Васил Левски” Смолян се класира втори в състезанието “Млад огнеборец“

Отборът на ППМГ  „Васил Левски” Смолян се класира втори в състезанието “Млад огнеборец“

Отборът на ППМГ „Васил Левски” Смолян за първи път участва в общинското състезание на младежките противопожарни отряди и се класира на второ място. Само 5 точки ни деляха от първенците.

Младите огнеборци в състав: Теодора Аргироваот VIIIв клас, Георги Георгиев, Лазар Вангелов, Теодор Жекин, Никола Илчев, Албен Диев, Ивайло Беловски IXа клас, Илиян Мурадилов, Васил Кременаров от IXб клас и Добринка Костадинова от IXв клас, проявиха старание и показаха много умения в състезанието.

Отборите се състезаваха в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Освен за бързина и точност, отборите се оценяваха и за усвоени специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

По време на тренировките огнеборците имаха възможност да се запознаят отблизо с благородната и трудна професия на пожарникаря. Медалите бяха връчени от инж. Момчил Николов - секретар на Община Смолян.

Поздравления на целия отбор за смелостта и добрата подготовка!

Вирни се горе