Отборът на ГПЧЕ „Иван Вазов” четвърти в България на волейбол

Отборът на ГПЧЕ „Иван Вазов” четвърти в България на волейбол

Представителите на Министерството на образованието и Министерството на спорта похвалиха Смолян за перфектната организация на състезанието

Отборът на ГПЧЕ „Иван Вазов” стана четвърти в България на провелото се в Смолян републиканско първенство по волейбол за юноши 11-12 клас. Нашите момчета стигнаха до престижното класиране след последователни победи в груповата фаза на турнира над отборите на ГПАЕ „Гео Милев” – гр. Бургас, с 3:0 гейма, ГПЧЕ „Христо Ботев” – гр. Кърджали, с 3:1 гейма и Първа Езикова гимназия – гр. Варна, отново с 3:1 гейма. Като победител в своята група ГПЧЕ игра снощи /10 май/ изключително оспорван петгеймов мач срещу отбора на ПГ „Ген. Владимир Заимов” – гр. Сопот за определяне на финалната четворка. Отборът на Сопот успя да надделее в тайбрека и игра днес /11 май/ за 1-2 място срещу другия финалист – отборът на ПГТХТ „Никола Стойчев” – гр. Разлог. В малкия финал за 3-4 място момчетата на ГПЧЕ „Иван Вазов” загубиха срещу Първа Езикова гимназия – Варна. Отборът на Разлог пък победи юношите на Сопот с 3:0. За най-полезен играч на турнира бе определен Андреа Иванов от отбора на Сопот. Ето и крайното класиране:

  1. ПГТХТ „Никола Стойчев” – гр. Разлог

  2. ПГ „Ген. Владимир Заимов” – гр. Сопот

  3. Първа Езикова гимназия – гр. Варна

  4. ГПЧЕ „Иван Вазов” – гр. Смолян

  5. ГПАЕ „Гео Милев” – гр. Бургас

  6. ГПЧЕ „Петър Богдан” – гр. Монтана

  7. СОУ „Георги Бенковски” гр. Тетевен

  8. ГПЧЕ „Апостол Арнаудов” – гр. Русе

  9. НТБГ – гр. София

  10. ГПЧЕ „Христо Ботев” – гр. Кърджали

Състезанието беше закрито в присъствието на специални гости, сред които бяха една от звездите на българския волейбол Теодора Бечева и бронзовия медалист от Олимпиадата в Атина Величко Чолаков.

Турнирът по волейбол за юноши 11-12 клас се организира от Българската асоциация спорт за учащи и е част от националния спортен календар на МОМН. Смолян бе домакин на състезанието, което се проведе в рамките на 4 дни от 8 до 11 май и протече при перфектна организация, благодарение на община Смолян и главния ръководител на финалите Христо Богомилов – представител на Българската асоциация спорт за учащи за област Смолян. Състезанието бе наблюдавано от Анелия Томова – гл.експерт в МОМН и Любомир Амьорков от Министерството на физическото възпитание и спорта, които бяха категорични, че Смолян е най-подходящото място за провеждането на подобен род ученически турнири. Градът ни отново ще е домакин на спортно събитие още следващия месец. От 6 до 9 юни в Смолян ще се проведат финалите по волейбол за момчета 5-7 клас.

Вирни се горе