Отбелязваме Световния ден на околната среда

Отбелязваме Световния ден на околната среда

Всяка година на 5 юни се отбелязва Световния ден на околната среда, който е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата. От отбелязването му , за първи път през 1972 г. до сега, хората са организирали хиляди събития – от почистване на квартала и противодействие срещу престъпленията над дивата природа, до залесяване и възстановяване на съществуващи гори.

Честването е едно от основните средства на ООН за предизвикване на интерес към природата в световен мащаб и за набелязване на активни действия за опазването й от всички хора по Земята.

Изменението на климата е въпрос, който касае всеки един от нас и ние можем да допринесем за решаването на проблема като използваме по-малко енергия в ежедневния си живот и правим подходящ избор, който щади природата.

Провъзгласен е на на 27-та сесия на Общото събрание на ООН в Стокхолм, Швеция от 15 декември 1972 г. На този форум е приета декларация за околната среда, представляваща първия международен договор за принципите на екологична защита на Земята.

Вирни се горе