От Община Девин настояват пред АПИ за основен ремонт па пътя Чуруково - Михалково

От Община Девин настояват пред АПИ за основен ремонт па пътя Чуруково - Михалково

От Община Девин настояват пред Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ) за извършването на цялостен ремонт на пътя с. Чуруково – с.Михалково. Въпросната пътна отсечка е включена в проекта на Пътната агенция за ремонти на републикански пътища за настоящата година.

„Смятаме обаче, че този път се нуждае не само от текущ, но и от основен ремонт, тъй като по него няма асфалтова настилка. За проблема с лошият път в Общинска администрация – Девин са постъпвали нееднократно докладни записки от кметския наместник на с. Чуруково, придружени с подписка на жителите от селото, с молба за съдействие от моя страна за разрешаването му“, се казва в нарочно писмо изпратено до АПИ от кметът на Община Девин Здравко Иванов. В писмото се изтъква още, че достъпът до населеното място е изключително затруднен.

„Движение по него може да се осъществява само с високо проходими автомобили. Напълно подкрепяме предвидения в програмата за 2022 г. текущ ремонт, защото ще създаде алтернатива на пътя от Девин за Пловдив“, се казва още в писмото. От общината изразяват и своята подкрепа за реализирането на предвиденият ремонт на пътя Девин-Борино-Доспат-Гоце Делчев, като припомнят, че след проливните дъждове в средата на декември м.г. на места пътният участък между Девин и Тешел е сериозно компрометиран.

От Община Девин изразяват и своята готовност за ползотворно сътрудничество с АПИ в предвидените инвестиции през годината в административните им граници, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Вирни се горе