От днес започва традиционната кампания за пролетно почистване на Община Смолян

От днес започва традиционната кампания за пролетно почистване на Община Смолян

От днес започва традиционната кампания за пролетно почистване на Община Смолян. Тя ще продължи до 20 април т.г.

Инициативата е под мотото „ Смолян – зелен и чист“.

Сред основните дейности на кампанията са почистване на междублоковите пространства, обществените паркинги и други публични места; градини, детски и спортни площадки; нерегламентирани сметища на територията на общината.

Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях. Община Смолян ще раздава безплатно найлонови чували, за да се избегне вторично замърсяване, както и ръкавици. Гражданите могат да ги получат от 2 до 20 април, между 8.30 и 17.00 часа в стая 441 на ет.4 в сградата на общинската администрация.

По този повод кметът Николай Мелемов призовава хората да се включат в кампанията. „Основната ни цел не е само да почистим града и да подобрим околната среда, а като се включим лично в кампанията, да станем съпричастни, ангажирани и отговорни Смолян – да бъде по-приветлив и по-привлекателен, както за нас, така и за гостите ни. За да бъде градът ни чист, нека заедно да го пазим и поддържаме.Това е наша споделена отговорност“, призовава Мелемов. Той благодари на всички, които ще се включат в кампанията.

Събраните битови отпадъци да се поставят в съдовете за смет, а всички останали – до тях.

За информация тел. 6 22 98 – Милена Лободова за “ Глобъл Клинър“ ООД.

и тел. 67 650 и 67 696 – дирекция „Строителство, инфраструктура, околна среда и стопанисване на горите”

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе