От 4 дни село Барутин е без вода, жителите му настояват за решаване на проблема

От 4 дни село Барутин е без вода, жителите му настояват за решаване на проблема

Заради периодичните проблеми с липса на вода и аварии на тръбната мрежа в общината жители на село Барутин изпратиха отворено писмо до кмета на община Доспат Елин Радев, областния управител Недялко Славов и управителя “ВиК“ ЕООД – Смолян и медиите. Конкретният повод за написване на сигнала е авария в село Барутин и вече продължаваща 4 дни липса на вода в населеното място.

„Ние, жителите на засегнатите населени места, настояваме за нормален начин на живот, включващ вода в чешмите ни, а при наличие на такива, водните проблеми да бъдат поправяни в срок. Разбираме, че аварии се случват неизбежно, но недоволството ни не е толкова свързано пряко с настоящия проблем, колкото с това, че се наблюдава тенденция на чести аварии и спиране на водата за дни, почти ежемесечно.

Настояваме за конкретни действия от страна на отговорните институции, а именно: Проверка и контрол от страна на институциите над действащите екипи и началници на ВиК-клона в Доспат и подмяна на персонал, ако това се наложи. Възлагане на инспекция над водно-снабдителната мрежа в общината за идентифициране и предотвратяване на аварии преди те да са се случили. При планирана профилактика на водната мрежа или планирани ремонти, които налагат спирането на водата, графикът за тези дейности да бъде публикуван и разпространяван през нужните информационни канали (уебсайт на ВиК-дружеството, уебсайт на общината, общински вестник) поне 24-12 часа преди те да започнат, за да достигне информацията до обществеността преди всички да са останали без вода, чудейки се откъде да се снабдят с нея постфактум.“, пише в отвореното писмо.

Вирни се горе