Остава по-топло от обичайното за сезона

Остава по-топло от обичайното за сезона

По-топло остава времето от обичайното за сезона. Минималните температури ще са от 4° до 9°, максималните – между 7° и 15°.

Облачността ще е променлива, до обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи. През деня северозападният вятър навсякъде ще отслабне и ще се ориентира от юг.

И по Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна, а на отделни места там, главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Преди обед вятърът ще е до умерен от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра – около 2°.

През първата половина от новата седмица ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад и ще се задържи топло за сезона с положителни минимални температури в цялата страна и максимални над 10°. В часовете преди обяд на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. В четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Температурите ще се понижат с 5-6 градуса.

Вирни се горе