Още един български курорт е готов да домакинства на Световна купа по сноуборд

Още един български курорт е готов да домакинства на Световна купа по сноуборд

Още един български курорт е готов да домакинства на Световна купа по сноуборд. Припомняме Ви, че през отминалата седмица Банско впечатли със своята организация и домакинство. В основаната на успеха бе и голяма група чепеларци, които направиха всичко възможно не само състезанието да се проведе на най-високо ниво, не само да ни зарадват със своите успехи, но и информацията да достигне до зрителите по най-професионалния начин, пише Bgturisam .

Най-добрите български състезатели в атрактивния зимен спорт са родом от Чепеларе. При мъжете Радослав Янков ни зарадва с полуфинал и четвърто място в паралелния слалом, а Димитър Ганичев завърши на 40 позиция. При жените Теодора Пенчева, която не е от Чепеларе, но живее в красивото родопско градче от много години, зае 18 място. Форлайфери в състезанието бяха чепеларците Александър Георгов, Станислав Вангелов и Георги Вангелов. Всички са от местния клуб по сноуборд „Орион“, преименуван по-късно на „Амер спортс“. Създаден е през 1995 г., а днес благодарение на треньора Васил Милчев родните ни състезатели от малкото градче достигат до световните върхове.

Благодарение на Георги Налбантов – сноубордист от гр. Чепеларе и също част от клуба, зрителите на Diema sport 3 и Nova sport получиха професионален коментар.

Сериозно бе и присъствието на чепеларци в съдийския екип: Георги Беленозов, Цонка Станчева, Тодор Бозуков, Райко Бозов, както и в екипа, който подготвя трасето за състезанието: Костадин Беленозов, Анастас Чакъров, Тодор Чакъров, Антоанета Караиванова, Миглена Караиванова. Фабриката за ски в родопското градче „Амер спортс“ – която е в ТОП 3 в Европа, подари по един чифт ски на екипа от Чепеларе и Смолян. Сред официалните гости на Световната купа бяха Боран Хаджиев – кмет на Чепеларе, както и Кръстьо Вангелов – бивш изпълнителен директор на фабриката за ски в Чепеларе.

Всичко това ни доказва, че община Чепеларе и Пампорово са готови да домакинстват на Световната купа по сноуборд през 2024 г., като отлично място за провеждането на спортната проява е емблематичната за курорта писта „Стената“. През м.г. Чепеларе бе носител на титлата Европейски град на спорта.

Припомняме Ви, че и сноубордистът Петър Гергьовски (17 г.), който също е от клуб в Чепеларе, спечели сребърен медал на Европейския младежки зимен фестивал във Фриули Венеция Джулия (Италия) в паралелния гигантски слалом (21-28.01.2023 г.). В състезанието се представи и Йорданка Андонова.

В същото време олимпийската надежда в алпийските ски – Марко Семерджиев, завоюва сребърен медал на най-голямото световно първенство за юноши в Ст. Антон – Австрия.

В негово лице страната ни вече има достоен представител в алпийските ски, които върви по стъпките на Алберт Попов и Камен Златков!

Вирни се горе