Осъдиха на "пробация" 39-годишен смолянчанин за фалшиви медицински свидетелства

Осъдиха на "пробация" 39-годишен смолянчанин за фалшиви медицински свидетелства

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Смолян е осъден мъж за използване на два пъти на фалшиви медицински свидетелства за придобиване на шофьорска книжка

Днес, 10 октомври 2022 г., по досъдебно производство на Районна прокуратура – Смолян е осъден А.Е., на 39 г. Той е признат за виновен за това, че на 18.02.2021 г. е използвал неистинско медицинско удостоверение пред сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Смолян, за да удостовери, че отговаря на медицинските изисквания за водач на МПС, като в предишен период също се е ползвал още веднъж от такова медицинско удостоверение със заключение, че отговаря на физическата годност за водач на МПС. Деянията са извършени в условията на реална съвкупност. Престъпленията са квалифицирани по чл.316, вр.чл.309, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Смолян е наложил на подсъдимия А.Е. наказание "пробация" .Той е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Районен съд – Смолян.

За периода от месец септември 2021 г. до настоящият момент Районна прокуратура – Смолян е повдигнала обвинения срещу 22 лица, които вече са признати за виновни и осъдени от Районен съд – Смолян за ползване на неистински медицински удостоверения, ползвани пред съответните сектори „Пътна полиция“, за да удостоверят, че отговарят на медицинските изисквания за водачи на МПС. Към момента на производство са още 10 досъдебни производства, по които тече разследване с такъв предмет.

Вирни се горе