Организация на движението в Чепеларе за РОЖЕНСКИ СЪБОР 2023г. (13-16 юли)

Организация на движението в Чепеларе за РОЖЕНСКИ СЪБОР 2023г. (13-16 юли)

На 4.07.2023г. се проведе среща в заседателната зала на Община Чепеларе във връзка с организацията на движението, паркирането и превозването на хора към Събора на Рожен. На срещата присъстваха ръководството на Община Чепеларе и Общински съвет – Чепеларе, гл. инспектор Милован Давидов – началник РУ – Чепеларе, Съби Маданков - председател на СХРТ – Чепеларе, представители на туристическия бизнес, организаторите на Събора и представители на фирми – превозвачи.

С оглед безпрепятственото придвижване на хората до и от Роженските поляни се взеха следните решения, валидни за периода от 13.07.2023г. (четвъртък) до 16.07.2023г. (неделя), включително:

ДВИЖЕНИЕ СЪС СОБСТВЕНИ МПС от с. Проглед към Рожен НЯМА ДА СЕ ДОПУСКА, след като се напълни паркинга на Рожен, който е за около 300 автомобила! Няма да бъде разрешавано паркиране на автомобили по главен път Чепеларе–Рожен. Ще се допуска транзитно преминаване към к.к. Пампорово, от където също ще има организиран превоз към Роженските поляни.

1.Улица „Чая“ ще бъде еднопосочна и ще се ползва за БУФЕРЕН ПАРКИНГ

Вход от ул. „Мурджовска“ (мостът при Фабриката за ски и Автогарата)

Изход от ул. „Васил Гаджуров“ (мостът при Храм «Успение Богородично»)

2.Улица „Перелик“ ще бъде еднопосочна и ще се ползва за БУФЕРЕН ПАРКИНГ

Вход от ул. „Беломорска“ (главен път)

Изход от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“

АВТОГАРА ЧЕПЕЛАРЕ ЩЕ БЪДЕ ОСНОВНА СПИРКА ЗА ПРЕВОЗ НА ХОРАТА, но при събиране на повече хора по буферните паркинги в покрайнините на града, те ще бъдат поемани директно от там!

Извозването започва от 13.00 часа на 13.07.2023г. /четвъртък/

За дните от 14.07.2023г./петък/ до 16.07.2023г. /неделя/ е осигурен превоз от 7.30 часа до 1.00 часа, след което ще има на разположение таксита.

На територията на град Чепеларе ще бъдат създадени и други временни БУФЕРНИ ПАРКИНГИ на следните места:

  1. Улица „24-ти май“ на уширенията за паркиране.

  2. Дворът на ПГ СГСТ „Никола Вапцаров“

  3. Дворът на ДИП „Водопад“

  4. Паркинг до главен път при ски център „Мечи чал“

ЩЕ БЪДАТ ПОСТАВЕНИ УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ!

РУ на МВР Чепеларе ще бъде мобилизирано в пълен състав и започва филтрирането на превозните средства от 12.07.2023г. Те ще бъдат подкрепяни от Жандармерия и охранителна фирма. Доброволци от община Чепеларе също ще се включат в организацията. По предварителни данни се очаква в град Чепеларе да има паркирани близо 1500 автомобила.

Пожелаваме на жителите и гостите на община Чепеларе приятни мигове и незабравими емоции на Роженски събор 2023г.!

Вирни се горе