"Орфически мистерии" в Триград на 28 юли

"Орфически мистерии" в Триград на 28 юли

За поредна година зрелищният фестивал "Орфически мистерии" ще се проведе в Триград. Откриването е на 28 юли от 18,00 часа. На сцената ще се изявяват ТА „Багри“ , гайдарски състав „Капитан Петко войвода“, Хамид Имамаски / Гласът на Родопите/, кукерите ог Горно и Долно Сахрене. Фестивалът продължава с огненото шоу „Смехурковци“. Любителите на рока ще се насладят на изпълненията на рок група „БТР“ .

В събота, 29 юли може да се насладите на изпълненията на фолклорни състави и изпълнители- читалищата на с. Триград, село Змеица, с. Ягодина, с. Гьоврен и други. Теодор Койчинов и рок група „Blak Rose“ ще завършат вечерта. Водещи на събитието са Гергана Стоянова и Симеон Владов

„Ако искаш да се забавляваш, ако искаш да усетиш магията на Родопа планина? Ела в ТрИград на 28 и 29 юли когато фолклор и рок отново ще преплетат звуци, когато гайди ще засвирят, а ехото ще приглася! Да се върнем в миналото, като облечем народните носии, да извием кръшно хоро, а вечерта да пеем в ритъма на рока. Стягайте палатките, идвайте с караваните и кемперите, или грабвайте една раничка багаж и тръгвайте към ТрИград! И ще усетите духът на Родопа извечен! Защото ..."всички пътища в ТрИград отвеждат, само мит е, че водели в Рим!", според организаторите на фестивала.

Вирни се горе