Орфически мистерии в Триград! Два дни рок, фолклор и кукери

 Орфически мистерии в Триград! Два дни рок, фолклор и кукери

На 28 и 29 юли в девинското село Триград, прочуто с пещерата Дяволското гърло, ще се развихрят Орфически мистерии.

Известната с легендата за Орфей, който извежда Евридика от подземията на Ада, пещера Дяволското гърло е притегателна за туристите. Триград, което е съвсем наблизо до пещерата, е подготвило за първия ден на традиционните Орфически мистерии богата програма с изпълненията на „ТА “Багри“, Йордан Николов с ТА“Гайтан“ и местният народен певец Хамид Имамски. Освен това ще има изяви на Огнено шоу „Смекурковци“ и кукери от селата Горно и Долно Сахране, а вечерта - концерти на рок група „Sekond to None“ и Б.Т.Р.

На втория ден ще се изявят гайдарите Аделина Чолакова и ансамбъл „ЕПОДАЙ“, ансамблите „Пирин“ и „Родопа“, Искра Макакова, Иван Балабанов с гайдарския състав „Капитан Петко Войвода“ и малките гайдари Костадин Петров и Александра Славкова. Ще пее също Теодор Койчинов от Music Idol, след което следва концерт на рок групата „Black Rose“, съобщиха от община Девин.

Гостите ще се настаняват както в хотелите и къщите за гости в селото, така и в определения за това лагер за палатки и кемпери в близост до мястото на фестивала.

Ето и програмата:

orfi

Вирни се горе