Оранжев и жълт код за бури в половин България

 Оранжев и жълт код за бури в половин България

Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки ще има главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Това съобщиха от НИМХ.

Ще духа умерен северозападен, в Югоизточна България - север-североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, по-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите и открити части - югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, главно по южното крайбрежие придружени с гръмотевици, там има условия и за градушки. Ще духа умерен северозападен, на юг - север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°.

Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, вечерта ще се усилва.

Вирни се горе